Yritystarina

Jussi Hirvasoja on 40-vuotias yrittäjä Ylöjärveltä, joka toimittaa laadukkaita kotimaisia elintarvikkeita suoraan asiakkaiden kotiovelle. Jussin intohimo suomalaisiin elintarvikkeisiin, hyväksi todettu palvelumalli ja työn monipuolisuus innostivat häntä ryhtymään yrittäjäksi. Pirkanmaan kotivihanneksen Jussi perusti vuonna 2010 ja toiminta on kasvanut siitä lähtien.

Jussin liikeidea perustuu siihen, että hän tarjoaa asiakkailleen tuoreita ja laadukkaita elintarvikkeita kotiin toimitettuna samalla tukien kotimaisia tuottajia. Tämä on ollut yksi hänen yritystoimintansa peruspilareista. Jussi nauttii erityisesti asiakkaidensa kohtaamisesta ja työnsä tarjoamasta ympäristön vaihtelusta. Hän ajaa maaseudun maisemissa, tutustuu erilaisiin tiloihin, nauttii Suomen kauniista luonnosta ja tapaa erilaisia ihmisiä. Tämä monipuolisuus ja vaihtelevuus ovat olleet Jussille tärkeitä työnsä hyviä puolia. Jussin yritystoiminta on saanut hyvää palautetta asiakkailta, jotka arvostavat laadukkaita tuotteita ja helppoutta saada ne suoraan kotiovelle. Jussi on onnistunut saamaan paljon vakiasiakkaita ja luomaan toimivan palvelumallin, joka hyödyttää sekä asiakkaita että tuottajia ja maanviljelijöitä.

Yrittäjyyden alkupuolella toiminta oli pienimuotoista, ja valikoimassa oli aluksi vain kasviksia ja kananmunia, joita Jussi lähti rohkeasti kaupittelemaan suoraan asiakkaille. Ovelta ovelle myymään lähteminen opetti hänelle ihmisläheistä myyntityötä ja oman tekemisen arvostamista, sisäistä kasvua unohtamatta:

"Yritystoimintani aluksi suurimmat ponnistukset sain tehdä itseni kanssa. Työni on hyvin ihmislähtöistä ja vielä pidemmälle myyntityötä. Opin, että myynnin epäonnistumista ei pidä ottaa henkilökohtaisesti eikä lannistua, vaan on jatkettava ja luotettava omaan tekemiseen. Olenkin oppinut tässä työssä, ettei asioita pidä ottaa turhan vakavasti. Nautin työstäni ja työ on opettanut minulle paljon ihmisistä ja elämästä. Sisäisen kasvun myötä totesin itselleni, että laadukas tuote myy itsensä."

Laadukas tuote puhuu tosiaan puolestaan ja onneksi Suomesta löytyy huipputason raaka-aineita. Vuosien varrella Jussi on saanut innostusta pitkäaikaisten asiakassuhteiden syntymisestä sekä asiakkaiden antamasta positiivisesta palautteesta. Toimiva palvelumalli ja tyytyväiset, laatutietoiset asiakkaat ja sen myötä syntyneet ihmissuhteet tuovat iloa myös itse työhön:

"Nyt yli vuosikymmenen ajan tehtyäni tätä työtä etenkin pitkäaikaiset asiakkaat ovat läheisiä. Joskus kun on itsellä huonompi päivä ja tuntuu, ettei jaksa, päivän saattavatkin pelastaa omat asiakkaat. Parasta työssäni on nimittäin se, että saan olla ihmisten kanssa tekemisissä ja kuunnella heitä. Saan jakaa kokemuksia, olla osana toisten arkea ja tuottaa iloa asiakkaille. Kummasti mieliala kohenee ja jaksaa taas!"

Yrityksen tuotevalikoima on kasvanut tasaisesti, ja Jussi nauttii antoisasta työstään. Nykyään Jussi myy kananmunien ja vihannesten lisäksi myös juustoja, lihoja ja puurohiutaleita. Hän jatkaa tuotteidensa myyntiä ja asiakkaidensa kohtaamista samalla intohimolla kuin aikaisemminkin. Hän iloitsee tuttuun pihapiiriin saapuessaan, kun lapset huutavat vanhemmilleen: "Munamies tulee!"

Tämä vanha vitsi saa hänet hymyilemään vuodesta toiseen.